home

 

Canalele nordice, Elba si Havel

 

CROAZIERA DE LA BERLIN LA AMSTERDAM

 

Berlin - Potsdam - Brandenburg - Burg - Magdeburg - Calvoerde - Wolfsburg - Anderten - Hanovra - Minden - Nienburg - Hoya - Bremen - Oldenburg - Dorpen -

Papenburg - Groningen - Amsterdam - Haga - Delft - Rotterdam

 

De la Berlin la Amsterdam, vom explora canalele nordice navigand pe Elba si Havel. Vom descoperi Berlinul, Potsdam, Magdeburg sau Bremen, orase care va vor face sa apreciati mostenirea eclectica a Germaniei. Vom avea ocazia de a vizita faimosul santier naval Meyer Werft inainte de a ne plimba prin fermecatoarele orasele olandeze. Croaziera noastra se va incheia in Amsterdam, faimos pentru canalele sale incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Perioada: 13.06 - 26.06.2024

 

Ziua 1 / 13.06.2024: Bucuresti - Amsterdam - Berlin

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare cu compania KLM, zbor KL 1374 (13:55 / 15:55) spre Amsterdam, de unde vom pleca cu zborul KL 1785 (20:45 / 22:00) spre Berlin, capitala tarii, un oras verde, cu parcuri inconjurate de paduri si canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee si galerii de arta, teatre, opere, restaurante si pub-uri. Transfer pentru cazare la Hotel Mercure & Residenz Berlin Checkpoint Charlie 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 14.06.2024: Berlin

Mic dejun. Dimineata ne vom intalni cu ghidul local pentru un tur panoramic al orasului Berlin, care va include celebrul bulevard Unter den Linden, conceput initial ca un drum de calarie intre Palatul Berliner Schloss si terenurile regale de vanatoare din Tiergarten si transformat apoi intr-o splendida esplanada regala de regii prusaci in sec. al XVIII-lea, Poarta Brandenburg, simbolul orasului, care a fost realizata in anul 1788 in stilul in care este construit Acropole din Atena si care dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a despartit Berlinul de est de zona de vest pana in anul 1989. Turul panoramic va continua cu cartierul Sf. Nicolas, Reichstag (sediul Parlamentului), celebrul palat baroc Schloss Charlottenburg o splendida si eleganta opera de arta arhitecturala, completata de prezenta riguroaselor si elegantelor gradini englezesti, construita de catre Frederick I pentru sotia sa Sophie-Charlotte, Piata Gendarmenmarkt si Insula Muzeelor care adaposteste 5 muzee: Muzeul Pergamon, Muzeul Bode, Muzeul Vechi, Muzeul Nou si Vechea Galerie Nationala. Vom face apoi o oprire in Alexanderplatz unde vom admira Turnul Televiziunii, dupa care ne vom indrepta spre Checkpoint Charlie, unul dintre cele trei puncte de control construite in diferite puncte ale zidului Berlinului de catre fortele americane, la ordinul presedintelui John F. Kennedy, prin care corpurile diplomatice si fortele aliate puteau intra in Berlinul de Vest. Istoria dramatica a zidului Berlinului ridicat in anul 1961 de catre guvernul est-german, este documentata la Muzeul Portii de control Charlie, construita in anul 1963, prin fotografii si documente originale. Dupa-amiaza ne vom imbarca pe vasul de croaziera MS Victor Hugo al companiei de croaziere CroisiEurope. Dupa ce ne-am instalat in cabinele noastre, vom participa la prezentarea echipajului si la cocktail-ul de bun venit. Cina (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 3 / 15.06.2024: Berlin

Dimineata vom putea opta pentru un tur ghidat in Berlin organizat de vasul de croaziera, sau vom putea face individual o agreabila plimbare prin Berlin prilej de a vizita unul dintre muzeele orasului sau de a face cumparaturi. intoarcere pe vas pentru dejun. Seara vom putea opta pentru un tur de noapte in Berlin, organizat de vasul de croaziera. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 4 / 16.06.2024: Berlin - Potsdam - Brandenburg

in prima parte a zilei vasul propune o excursie optionala la Castelul Charlottenburg, care a apartinut fostilor regi ai Prusiei si apoi imparatilor germani. Veti incepe cu o plimbare prin gradinile palatului, dupa care veti vizita interiorul Palatului Charlottenburg care va va duce inapoi in timp, in epoca prusaca. in partea a doua a zilei, vasul de croaziera se va indrepta spre Potsdam, capitala landului Brandenburg, situata pe Raul Havola, unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei, inclus in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. Vasul de croaziera propune o excursie optionala pentru vizitarea orasului Potsdam si a gradinilor Palatului Sanssouci, pentru a descoperi istoria Prusiei si a ilustrilor sai monarhi. in Potsdam, vizita va incepe cu o plimbare prin gradinile Palatului Sanssouci, resedinta lui Frederic cel Mare, unde veti admira fascinantele sale fantani arteziene, statui si gradini terasate. Gusturile personale ale regelui au avut o asemenea influenta asupra designului si decoratiunii palatului, incat stilul sau este adesea denumit "Rococo Frederic". Va veti indrepta apoi catre Castelul Cecilienhof construit pentru printul mostenitor William si sotia sa, Cecilie von Mecklenburg-Schwerin, ca un cadou de la imparatul Wilhelm al II-lea. Acesta este cunoscut ca locatie a Conferintei de la Potsdam, cand s-a semnat actul final al celui de-al Doilea Razboi Mondial, in cadrul careia s-a decis si impartirea Germaniei. inainte de intoarcerea la vas veti avea ceva timp liber in cartierul olandez din Potsdam. Vasul de croaziera va naviga in continuare spre Brandenburg. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 5 / 17.06.2024: Brandenburg - Burg - Magdeburg

Vasul de croaziera va continua sa navigheze spre Burg, de unde vasul propune o excursie optionala pentru a descoperi comorile ascunse ale orasului Magdeburg, situat la jumatatea drumului pe Raul Elba si pe Drumurile Romane istorice. Una dintre comorile orasului este catedrala sa, unul dintre cele mai importante edificii in stil gotic din Europa. Dupa-amiaza ne vom imbarca pe vasul de croaziera care a ajuns intre timp la Magdeburg. in aceasta seara vom putea explora orasul pe cont propriu. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 6 / 18.06.2024: Magdeburg - Calvoerde - Wolfsburg - Anderten

Vasul de croaziera va incepe sa navigheze dis-de-dimineata spre Calvoerde, de unde vasul propune o excursie optionala la Autostadt, o combinatie de parc tematic auto si muzeu, cu cladiri separate pentru fiecare marca VW, complex proiectat de Henn GmbH, adiacent fabricii Volkswagen din Wolfsburg, Germania, cu accent pe automobile. in muzeul auto Autostadt puteti vedea vehicule de la peste 60 de producatori diferiti. in plus, va puteti astepta la tot felul de evenimente, la programe culturale diverse, precum si la un concept culinar variat in acest parc de peste 28 ha. in acest timp, vasul va naviga spre Wolfsburg, unde ne vom imbarca dupa-amiaza. Vasul de croaziera va naviga in continuare spre Anderten. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 7 / 19.06.2024: Anderten - Hanovra - Minden - Nienburg

Vasul de croaziera va incepe sa navigheze dis-de-dimineata si va ajunge la Hanovra. Vasul de croaziera propune optional vizitarea ghidata a orasului Hanovra situat pe Raul Leinen, capitala statului federal Saxonia Inferioara. Hanovra este unul din principalele centre economice ale Germaniei, care are de asemenea o importanta regionala, datorita universitatilor sale si facultatii de medicina si a gradinii zoologice imense. in acest timp, vasul va naviga spre Minden, unde ne vom imbarca dupa-amiaza. Vasul de croaziera va naviga in restul zilei spre Nienburg. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 8 / 20.06.2024: Nienburg - Hoya - Bremen

Dimineata veti putea face o excursie optionala pentru a descoperi Nienburg, supranumit "orasul rosu" datorita caramizilor rosii cu care au fost construite si pavate majoritatea caselor din centrul orasului, Biserica Sf. Martin si strazile, un stil tipic din nordul Germaniei. Veti descoperi cateva dintre monumentele orasului, cum ar fi Primaria din Weser Renaissance, Biserica Sf. Martin cu statuia lui Carol cel Mare, ca amintire a luptei sale impotriva celtilor din regiune, Kleine Nienburgerin, statuia de bronz a unui copil mic dintr-un cantec popular indragit si fostul oficiu postal care asigura comunicarea intre regatele Hanovra si Anglia. in acest timp, vasul va naviga spre Hoya, unde ne vom imbarca. Dupa-amiaza, vasul de croaziera va naviga spre Bremen. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 9 / 21.06.2024: Bremen - Oldenburg - Dorpen

in prima parte a zilei vasul de croaziera propune optional vizitarea pietonala a orasului Bremen, oras al carui nume este strans legat de povestea fratilor Grimm, "Muzicantii din Bremen". Oras hanseatic, Bremen este cunoscut si ca "Roma nordului", datorita faptului ca era punctul de plecare pentru misionarii care i-au convertit pe scandinavi la crestinism, fiind al doilea port ca marime din Germania. Vom vedea Piata Centrala, care reflecta in mod special mandria locuitorilor medievali ai acestui oras, cladirea bogat ornamentata a Primariei si Statuia lui Roland care sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2004. Vom intra in Catedrala St. Peters si bineinteles, pentru un timp vom fi din nou copii, amintindu-ne si fotografiindu-ne cu personajele din poveste: magarusul, cainele, pisica si cocosul. Ne vom intoarce la bordul vasului pentru dejun. Vasul de croaziera va pleca spre Oldenburg, iar odata ce va acosta in port vom putea debarca pentru o scurta plimbare prin orasul vechi. si ca o curiozitate va informam ca bicicleta este mijlocul de transport numarul unu. Ne vom imbarca din nou pe vasul de croaziera care va naviga spre Dorpen. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 10 / 22.06.2024: Dorpen - Papenburg - Groningen

Dimineata vasul de croaziera va ajunge in Papenburg. Vasul va propune optional o vizita la santierul Naval Meyer Werft. Fondat in anul 1975, santierul naval este detinut si administrat de familia Meyer timp de sase generatii. Primele corabii care au fost construite acolo au fost vase mici de lemn. La mai putin de o suta de ani mai tarziu, prima nava de fier a fost lansata, in ciuda faptului ca ceilalti producatori batjocoreau ideea, crezand ca fierul nu poate pluti. Meyer Werft a castigat recunoastere internationala prin construirea de feriboturi roll on - roll off, feriboturi de pasageri, tancuri cu benzina, nave container, feriboturi pentru animale si, cel mai recent, nave de croaziera de lux. Datorita locatiei sale in amonte, pe Raul Ems, navele uriase care urmeaza sa fie livrate trebuie sa faca o calatorie de 36 km pana la Dollart. Ghidul local va va spune totul despre diferitele etape ale constructiei acestor monstri marini plutitori in timpul turului nostru de o ora si jumatate. Ne vom imbarca din nou pe vasul de croaziera care va naviga spre Groningen. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 11 / 23.06.2024: Groningen - Amsterdam

Vasul de croaziera va naviga intreaga zi spre Amsterdam. Seara vom participa la cina speciala de ramas bun organizata de vasul de croaziera.

Ziua 12 / 24.06.2024: Amsterdam

Dimineata vom putea opta pentru un tur ghidat in Amsterdam organizat de vasul de croaziera, care va include Piata Dam, initial, un baraj din sec. al XIII-lea pe Raul Amstel, folosit ca o piata de peste, unde navele puteau ancora si descarca marfurile, Gara Centrala, construita in anul 1885 dupa planurile arhitectului P.J.H. Cuypers, in stil neoclasic, Palatul Regal care este de fapt vechea Primarie transformata in anul 1808 sub Louis Bonaparte in resedinta regala, Piata de Flori si Piata Rembrand. Dupa-amiaza vom putea opta pentru o alta excursie optionala organizata de vasul de croaziera spre Zaanse Schans si Volendam. Zaanse Schans este satul de poveste in care timpul parca s-a oprit in loc. Regiunea Zaan este una dintre cele mai vechi zone industriale din lume, fiind renumita pentru morile de vant. in secolele XVII-XVIII existau aprox. 600 de mori de vant active, ce au avut un impact pozitiv asupra economiei tarii. De-a lungul timpului, numarul acestora a scazut semnificativ, in Zaanse Schans fiind active in prezent doar 10. Acestea sunt utilizate in prelucrarea lemnului, a pigmentilor sau a uleiului. Peste tot veti vedea sabotii de lemn olandezi, cunoscuti si sub denumirea de klompen. Acesti papuci de lemn, care nu par prea confortabili, erau purtati de cei care lucrau in agricultura sau in industrie. in Zaanse Schans veti avea posibilitatea de a participa la un workshop in cadrul caruia veti afla mai multe despre istoria lor si despre cum sunt confectionati. Pentru ca intreaga tara este renumita pentru branza de tip Edam sau Gouda, vom avea posibilitatea de a vizita o ferma locala, unde vom afla mai multe despre modul in care branza este facuta si de a gusta dintr-o sumedenie de sortimente. Itinerarul zilei va continua cu vizitarea satului Volendam, cel mai renumit sat pescaresc din tara, atat pentru vechile sale barci pescaresti cat si pentru costumele populare pe care unii localnici le mai poarta si in prezent. Vom vedea femei purtand traditionala boneta cu varful ascutit, celebra peste tot in lume, un adevarat simbol al tarii. Pensiune completa (cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse) si cazare la bord.

Ziua 13 / 25.06.2024: Amsterdam - Haga - Delft - Rotterdam - Aeroport Amsterdam - Bucuresti

Mic dejun. Dupa procedurile de debarcare ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom porni intr-o excursie la Haga, Delft si Rotterdam. Ne vom indrepta spre Haga, capitala administrativa a Olandei unde se afla toate ambasadele, ministerele si unde, nu in ultimul rand, locuieste Regina Beatrix. Vom face un tur panoramic si pietonal in centrul istoric care va include cladirea Parlamentului sau Binnenhof, Palatul Pacii, Palatul Regal, Tribunalul Penal International si Muzeul Mauritshuis. Vom avea prilejul sa admiram arhitectura coloniala a orasului, pe care Haga o ilustreaza cel mai bine dintre toate orasele olandeze, dar si cladirile moderne, din metal si sticla precum Hoftoren, cea mai inalta cladire din Haga, in care functioneaza Ministerul Educatiei si Culturii. Traseul zilei va continua spre Delft, unul dintre cele mai incantatoare orase din Olanda, renumit pentru ceramica albastra care ii poarta numele. Pe langa fabrica de portelan si ceramica albastra de la Delft, vom descoperi orasul care a conservat spiritul Olandei intr-o forma mai putin zgomotoasa decat orasele mai mari ale tarii, cu stradute inguste, cu canale pitoresti, cu cafenele cochete si monumente impresionante. Situat in inima Olandei, orasul are o istorie bogat ilustrata atat in piata centrala, dominata de statuia lui Hugo Grotiusdar, cat si in cele doua biserici celebre, Biserica Veche, unde se gasesc numeroase epitafuri si peste 400 de morminte, printre care si cel al pictorului Vermeer si Biserica Noua, unde se gasesc mormintele membrilor familiei regale si ale catorva eroi nationali. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Rotterdam, care dateaza din timpuri medievale si care a fost distrus aproape in totalitate in timpul bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind reconstruit intr-un stil modern imediat dupa terminarea razboiului. Vom vizita Rotterdamul, oras care sta bine si la superlative, fiind cel mai important oras comercial al Olandei si in acelasi timp, cel mai mare port al Europei, un oras cosmopolit, unde in locul traditionalelor case de caramida, vom intalni zgarie-nori impunatori, in care isi desfasoara activitatea companii internationale de prestigiu. Turul panoramic va include printre altele Podul Erasmus, care are 800 m lungime si leaga nordul de sudul orasului, Muzeul Maritim, cladirea futurista a garii si Turnul Euromast, care are o inaltime de 185 m, unul dintre simbolurile orasului. Vizita va continua cu un tur pietonal prilej cu care vom vedea un complex inedit de 40 de case, desprins parca dintr-o zona crepusculara, creatie a arhitectului Piet Blom, care si-a dorit sa construiasca un sat intr-un oras, cunoscut sub numele de Casele cubice. Fiecare casa a fost gandita sa reprezinte un copac in forma abstracta, astfel incat impreuna sa creeze impresia unei paduri. in imediata apropiere a acestui complex vom vedea Cladirea Creion, o alta constructie moderna, o adevarata provocare arhitecturala. Vom intra apoi in Market Hall, cea mai mare piata inchisa din Olanda, cu un design interior unic datorita picturilor in culori vii, reprezentand fructe, flori, insecte si plante, cu un tavan fascinant. in jurul orei 18:00 vom ajunge la aeroportul din Amsterdam pentru plecarea spre Bucuresti cu compania KLM, zbor KL 1377 (20:55 / 00:35).

Ziua 14 / 26.06.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:35.

TARIF I: 2970 EURO / loc in cabina - MAIN DECK

 

TARIF II: 3260 EURO / loc in cabina superioara - UPPER DECK

 

Supliment single: 790 EURO

 

(tarife cu toate taxele incluse, valabile pentru un grup minim de 20 turisti; pentru un grup mai mic, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Berlin si Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- taxele portuare (pot suferi modificari)

- transfer aeroport - port - aeroport

- 1 noapte de cazare in Berlin la hotel 4* cu mic dejun inclus

- tur cu ghid local in Berlin exclusiv pentru grupul

- 12 nopti cazare la bordul vasului de croaziera MS Victor Hugo

- pensiune completa, cu bauturi alcoolice si nealcoolice incluse in timpul meselor

- bauturi alcoolice si nealcoolice incluse de la barul vasului in timpul zilei si serii

- cocktail de bun venit la bordul vasului de croaziera MS Victor Hugo

- cina festiva de ramas bun la bordul vasului de croaziera MS Victor Hugo

- Wi-Fi gratuit pe vas

- casti pentru excursiile ghidate achizitionate de pe vas

- tururile si excursiile mentionate in program

- diverse activitati pe vas

- excursie cu ghid local la Haga - Delft - Rotterdam exclusiv pentru grupul

- insotitor roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport si cele portuare incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana sau / si de compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), respectiv a voucherelui de croaziera, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) si daca este cazul, ghizii pentru acestea

- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru soferi si ghizi locali, mai putin pt. bagajisti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

ü  RECOMANDAT: pachet de 12 excursii organizate de vasul de croaziera: 613 euro/pers. (pentru achizitionarea cu 2 luni inaintea plecarii), fata de 817 euro/pers. la bordul vasului

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii

- taxele de port se pot modifica de catre autoritatea portuara

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>